KAKO DA UŠTEDITE 5.000 EURA DO KRAJA GODINE: Trik sa kovertama koji je zaludio čitavu planetu – samo budite uporni!

Ako se pitate “kako da imam više novca u 2021”, predstavljamo vam trik koji je zaludio čitavu planetu.

Zove se “izazov 100 koverti”, ali ne brinite, ne morate odmah da odete i kupite ih stotinu, jednako će raditi i sa sto papirića.

Odmah da vas upozorimo – ovo nije metoda za ljude koji očekuju da će im pare pasti s neba. Novac koji ćete uštedjeti je vaš, zarađeni, što znači da ćete morati da odolite porivu da ga potrošite na nešto drugo tokom 2021. godine, jer će svaki veći trošak biti ozbiljan udarac za štednju.

U čemu je fora? Napišite na kovertama ili papirićima brojeve, redom, od jedan do sto.

Odaberite jedan dan u nedjelji, i svake nedjelje izvucite dva papirića ili dvije koverte. Iznos koji piše na njima morate pretvoriti u eure, sabrati i odvojiti na stranu.

Prije nego što kažete “pa odakle mi sto evra odjednom da stavim u kovertu, ako izvučem broj sto”, zapamtite, nekada ćete možda izvući brojeve tri i 12. I te nedelje ćete morati na stranu da stavite samo 15 eura.

Pa ćete sljedeće nedjelje izvući jedan, i 20. I te nedelje stavljate 21 euro na stranu.

Naravno, u nekom trenutku doći ćete do krupnijih brojeva i tada na snagu moraju da stupe vaša volja i snalažljivost. Dobro razmislite – na šta “bacate” novac? I gdej biste možda mogli da ga uštedite? Dejv Remzi, čovek koji je osmislio ovu metodu kaže da je veliku promjenu u njegovom životu napravilo otkriće da ima stvari koje može da proda. Za koje je mislio da su mu bile potrebne, a zapravo su mu samo skupljale prašinu po kući.

Pročitajte savjete eksperata za štednju, šta su stvari koje bi trebalo da izbacite iz kuće, ali razmislite i šta biste mogli da prodate nekome koga poznajete, ili preko Interneta. Neko je možda spreman da vaš stari telefon, neki komad nameštaja ili slično plati velike pare.

Pare koje ćete potom staviti u jednu od koverata.

Ako se pridržavate ove metode, i svake nedjelje odvajate iznos iz izvučenih koverti, na kraju cijelog ciklusa imaćete 5.050 eura. Ako želite da probate “blažu” varijantu, prepolovite iznos, i napišite brojeve od jedan do 50. Izazov će tako trajati nešto manje od pola godine a imaćete 1.275 eura kada ga završite. (mondo.rs)

Ostavite komentar