Naslovnica Zanimljivosti NA POMOLU APOKALIPSA U SAD: Američki gradovi će nestati – jeziv izveštaj...

NA POMOLU APOKALIPSA U SAD: Američki gradovi će nestati – jeziv izveštaj naučnika!

167
0

NA POMOLU APOKALIPSA U SAD: Američki gradovi će nestati – jeziv izveštaj naučnika!

Doktor geografskih nauka Aleksandar Kislov izjavio je da mnogi gradovi zbog svog geografskog položaja u bliskoj budućnosti mogu biti potopljeni, „zahvaljujući“ globalnom zagrevanju, dok će neke zemlje postati ”druga Afrika” zbog povećanja temperature

Prema njegovim rečima, američki gradovi poput Majamija i Orlanda uskoro bi mogli da nestanu sa lica Zemlje u potpunosti.

– Pre nekoliko godina video sam spisak gradova gde je bilo navedeno koji će i kada biti poplavljen. Krajem veka velika plima i dobra oluja mogla da podigne nivo vode i da izazove poplave u Njujorku, grad će stalno biti poplavljen – rekao je ruski naučnik.

Kislov je dodao da bi do kraja veka temperatura mogla porasti za četiri stepena.

 – Nivo svetskog okeana će porasti za oko pola metra. Samo po sebi to nije mnogo, ali moderni lučki objekti neće moći da izdrže taj pritisak – rekao je doktor nauka.

Govoreći o Rusiji, Kislov je istakao da će porast temperature u određenim regionima biti praćen povećanom količinom padavina, što znači da će nivo vode ostati približno isti kao i danas.

Međutim, kada je reč o južnim teritorijama kao što su Ukrajina, Grčka i Mediteran, tamo situacija neće biti toliko dobra, jer se količina padavina neće povećavati istovremeno sa zagrevanjem, zbog čega postoji rizik da ove teritorije postanu nova Afrika.

Ranije je ruski stručnjak Vladimir Semjonov izjavio da će ruska klima postati toplija, povisiće se prosečne temperature, ali globalno zagrevanje za zemlju neće predstavljati ozbiljnu pretnju. /Izvor: srbijadanas.com/

Prethodni članakProf. dr. Sebija Izetbegović: Uskoro stižu vakcine, imamo plan
Sljedeći članakPRETI MU DISKVALIFIKACIJA! Zadrugarka razvezala jezik i OTKRILA SVE! Videla je šta Tomović radi (VIDEO)