Naslovnica Svijet (VIDEO)17-godišnjak je ostavio oproštajno pismo – 5 sekundi prije nego će počiniti...

(VIDEO)17-godišnjak je ostavio oproštajno pismo – 5 sekundi prije nego će počiniti samoubistvo osjetio je nešto u džepu!

14
0

(VIDEO)17-godišnjak je ostavio oproštajno pismo – 5 sekundi prije nego će počiniti samoubistvo osjetio je nešto u džepu!

Na dan kada je Kevin Walsk odlučio počiniti samoubistvo, nikada nije mogao zamisliti da će djevojka koja je intervenirala postati njegovom ženom deset godina kasnije.

Kevin je upoznao Blake u Bair Lake biblijskom kampu u Michiganu kada su imali samo 13 godina. No, Kevin se još sjeća trenutka kada je upoznao najljepšu djevojku koju je ikada ugledao kao da je to bilo jučer.

Prvi su se put susreli na tečaju streličarstva kada mu je Blake prišla i rekla: „Crna ti boja baš dobro stoji.“

„Bio sam kao ‘barem razgovara sa mnom; ona je najljepša cura koju sam ikada vidio’“, rekao je Kevin.

No to je bio početak divnog prijateljstva koje će jednog dana spasiti njegov život.

Živjeli su na drugim krajevima države, ali su ostali u kontaktu viđajući se na ljetnim kampovima i razgovarajući putem AOL Instant Messengera. S vremena na vrijeme su si slali poruke, ali nekoliko godina kasnije izgubili su kontakt jer su postali prestari za kampove te su im životi otišli u različitim smjerovima.

Kada je imao 17 godina, Kevin je počeo osjećati duboku depresiju povezanu sa suicidalnim mislima. Od lošeg prekida veze do smrti psa na dan maturalne, ovaj tinejdžer suočen je s neprestanim lošim situacijama koje su njegov život učinile još mračnijim.

„Mnoštvo normalnih stvari koje su se dogodile pogodile su me teže nego što su trebale“, prisjeća se.

Nakon što je razmišljao o samoubistvu preko mjesec dana, napokon je napisao oproštajno pismo i odlučio da će si prerezati vene i sve završiti jednom zauvijek.

No nekoliko sekundi prije nego je učinio što je planirao, Kevin je osjetio vibraciju u svom džepu. Bio je to njegov mobitel.

„Doslovno sam se gledao oči u oči sa svojom smrtnošću“, rekao je Kevin, ali je odgovorio na poziv. „Bila je to ona. Nismo razgovarali već godinu dana, a jedina osoba za koju sam smatrao da joj se mogu otvoriti nazvale je u trenutak kada sam bio spreman sve odbaciti te sam bio vrlo ranjiv.“

Kevin je u potpunosti bio iskren s Blake. Kada ga je pitala što radi, rekao joj je da namjerava počiniti samoubistvo.

„Doslovno je rekla ‘Što? Nemoj to učiniti’“, rekao je Kevin.

Počeli su razgovarati o svojim životima te je Kevin rekao Blake da će ju nazvati sutra – što je bilo neobično obećanje budući da nije mislio da će preživjeti i taj dan.

Blakeine riječi ohrabrenja i taj iznenadni poziv bili su tačno ono što je Kevin trebao kako bi izdržao najgori dan svog života.

„Bio sam između 5-10 sekundi od oduzimanja svog života“, Kevin je izjavio za Inside Edition. „Niko me osim nje nije mogao urazumiti.“

Zanimljivo je da se Blake sjeća te situacije potpuno drugačije. Rekla je da se sjeća da je primila poziv od Kevina dok je bila na školskom izletu. „Imali smo potpuno različita sjećanja vezana za potpuno isti događaj“, rekla je, dodajući „naježim se svaki put kada o tome govorim.“

Sljedećih 10 godina češće su razgovarali i posjećivali se. Polako je njihova prijateljska veza prešla u ljubavnu vezu.

Blake nije znala da je Kevin zapisivao svoje misli o njihovoj vezi od dana kada je primio onaj poziv.

„Tijekom godina, dnevnik je sve više rastao“, rekao je. „Imao sam iznimno mnogo materijala koji sam joj htio ispričati te sam shvatio ‘Bože, pa ovo je prosidba!’“

Kevin je pozvao Blake da mu se pridruži na poslovnom putovanju u Švicarsku gdje ju je zaprosio koristeći iste one riječi koje je zapisao u svoj dnevnik one noći kada ga je spriječila da napravi najveću pogrešku u svom životu:

„Volim te. Ujedno, hvala što si mi spasila život.“ (magazin.ba/foto:print screen magazin.ba)