Preminula doktorica: Poslije jednomjesečne i teške borbe izgubila bitku sa koronom u 48. godini!

Doktorka Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština, preminula je od posljedica Kovida-19 u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”.

Preminula je oko 9 časova poslije jednomjesečne i teške borbe sa opakom bolešću.

Rakočevićeva je bila vrhunski pedijatar, izlazila je u susret ne samo deci sa Kosova i Metohije već i odraslima. U svako doba dana i noći bila je dostupna za ljekarske savjete, prenosi “RadioKiM”.

U vrijeme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv korona virusa, svima je savjetovala da se čuvaju i pridržavaju svih epidemioloških mjera. Nažalost, u svojoj ljekarskoj borbi za zdravlje pacijenta se i sama razboljela. Preminula je na božićno jutro.

Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim srpskim sredinama, zajedno sa dr Irinom Petrović i dr Zvonkom Staševićem. Često je i rado sarađivala sa medijskim kućama.

Sonja (Jevtić) Rakočević rođena je 31.07.1973. godine u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u rodnom gradiću, dok je srednje obrazovanje pohađala u Medicinskoj školi u Leskovcu.

Medicinski fakultet je završila u Prištini, pedijatrijsku specijalizaciju na Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj. Radila je u Opšoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odjeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

Dr Sonja Rakočević se specijalizovala na italijanskoj klinici IRC Policlinico San Donato. Zajedno sa sa italijanskom ljekarskom organizacijom “Prijatelji Dečana” (Amici di Decani) pomagla da djeca sa Kosova i Metohije odlaze na liječenje u Italiju.

Živjela je u Gračanici sa suprugom Živojinom i djecom Simonidom i Dimitrijem.

Vrijeme i mjesto sahrane dr Rakočević biće naknadno objavljeno. /Izvor: Blic/Senzacija.ba/

Ostavite komentar