Upaljen alarm zbog padavina, očekuje se i snijeg debljine do 15 centimetara!

Zbog izraženijih padavina i magle za područje istočne i jugoistočne Bosne izdat je žuti meteoalarm. Tako se na fočanskom području očekuju mjestimično obilnije padavine od 20 do 30 mm tokom 24 sata, kao i magla koja lokalno smanjuje vidljivost na manje od 200 metara.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa padavinama, na jugu sa kišom, a u ostalim predjelima sa susnježicom ili snijegom. Ujutro će biti oblačno, mjestimično sa kišom i susnježicom u većini krajeva. Na planinama će padati snijeg.

Uveče i tokom noći padavine će se postepeno smanjiti, na jugu će biti suho, a još ponegdje na sjeveru i na planinama moguć je snijeg. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do tri, najviša dnevna od nula do pet, a na planinama od minus dva stepena. Puhaće slab vjetar, sjevernog smjera.

U subotu će biti oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U nedjelju također oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 10 do 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

I u ponedjeljak se očekuje oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 15 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C. /Izvor: fokus.ba/

Ostavite komentar