U Njemačkoj oboren crni rekord po broju mrtvih u jednom danu od početka pandemije!

Njemačka je u petak registrovala još 1.188 smrtnih slučajeva od COVID-19, što je novi dnevni rekord smrtnih slučajeva od početka pandemije, prenosi Anadolu Agency (AA). Ukupno je registrovano 31.849 novih infekcija u protekla 24 sata, u odnosu na 26.391 u četvrtak, objavila je državna agencija za kontrolu bolesti.

Uprkos strožijim mjerama zaključavanja koje su na snazi od novembra, nove infekcije i hospitalizacije nastavljaju se povećavati širom Njemačke što zdravstveni sistem dovodi u tešku situaciju.

Prema procjenama od petka, u zemlji ima 334.200 aktivnih slučajeva COVID-19, objavio je Institut “Robert Koch”. Trenutno se 5.491 pacijent liječi na odjelima za intenzivnu njegu, od čega 3.099 je na respiratorima.

Institut je naveo da su nove infekcije među starijim ljudima neprestano rasle posljednjih mjeseci, što je dovelo do porasta broja težih slučajeva i preminulih. Od svih smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u Njemačkoj, 88 posto je bilo među ljudima starosti od 70 i više godina./Izvor: fokus.ba/

Ostavite komentar