POTRESAN STATUS PREDRAGA KONA! Nela, Nešo, Mišo, Rade… DRUGARI, ŽAO MI JE ŠTO NISMO USPJELI

Doktor Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa objavio je na Fejsbuku najnoviji status, a za razliku od prethodnih, za ovaj je dao posebnu dozvolu da ga dijele i drugi.

On je u cjelosti i sa dozvolom preneo status Milene Stojanović, člana njegove porodice, zmaj-žene i hirurga u KBC „Dr Dragiša Mišović” koja od marta radi sa pacijentima oboljelim od Covid-19.

– Slobodni ste da ga dijelite dalje. I treba – napisao je dr Kon.

Povod za status ove doktorke, jasno je vidi jeste smrt anesteziologa Nenada Maksimović, i svih drugih kolega koje je izgubila ovih dana tokom bitke sa korona virusom.

Prenosimo ga u cjelosti, bez ikakvih intervencija:

– Ljuta sam. Besna. Tužna. Nemoćna. Kako opisati sva stanja beznađa kroz koje prolazimo poslednjih 10 meseci? Da li je morao Neša da umre da bismo se trgli? Tužno i sramotno.

– Za dan su zaćutali i antivakcinaši, teoretičari zavere, protivnici krpa na licu, pljuvači doktora i medicinskih radnika, oni koji ne priznaju izmišljeni i najsmešniji virus, oni kojima smeta zatvaranje kafića, ukidanje žurki, utakmica, provoda, skijanja, odlaska na more. Do kada?

Dobijeno od profesora Tiodorovića: U celosti i sa dozvolom prenosim status Milena Stojanović, člana moje porodice,…

– Dan-dva i sve će biti isto. Zaželeće se opet svojih normalnih života i nastaviti. O, da. I ja želim opet svoj normalni život. Želeo ga je i Neša, ali nema ga više. Zauvek. Zauvek. Ni Danijele Gordić. Ni profesora Borzanovića. Ni dr Dejanovića. I još koliko njih…nema ih više. Zauvek. Da li ste se nekad setili svih njih dok niste počeli da ih žalite? NE. Neli sam obećala da će biti dobro, da će sve proći. Neši sam mahala pre samo četiri dana, dok mi se smejao i pokazivao mi da je dobro, preko traheostome. Ne znate kako. Nemoguće. Pa, sve vi znate!

– Pre samo četiri dana je i u našoj intenzivnoj bilo devetoro doktora na respiratoru. Sad ih je sedmoro – umrli su Neša i Rade. Ne. Meni je žao i NAMA koji radimo tu svaki dan što ih nismo spasli. A svi su oni samo jednog dana otišli na posao. Normalno – popili kafu, poljubili decu i otišli na posao. To je naš posao, za to smo školovani, za to smo plaćeni.

– I molim vas, gledaoci nacionalnih frekvencija, dajte sad što više negativnih komentara, pljujte još jače po nama. Biće nam još draže da samo radimo svoj posao. I za ono malo duše koje nosimo u sebi i nismo izgubili. NELA, NEŠO, MIŠO, RADE…žao mi je što nismo uspeli, drugari – u ovoj bici u kojoj smo se zajedno borili. Božić je. Još jedan piiiip, još jedan ex… – napisala je ona. /Izvor: novi.ba/

Ostavite komentar