FBI za informacije o osobi sa ove fotografije nudi 50.000 dolara!

FBI je ponudio nagradu do 50.000 dolara za informacije o odgovornim za postavljanje cijevnih bombi u sjedište odbora ključnih američkih političkih stranaka u Washingtonu, objavila je agencija.

Brojne agencije za provođenje zakona primile su u srijedu izvještaje o dva sumnjiva uređaja, jednom u sjedištu Republikanskog nacionalnog odbora i drugom u sjedištu Demokratskog nacionalnog odbora, navodi FBI u objavi na Twitteru.

Izjava od četvrtka popraćena je slikom bit.ly/3osLWPz maskiranog osumnjičenika koji je u rukavicama imao kapuljaču i nosio je sumnjivi predmet.

– FBI nudi nagradu do 50.000 dolara za informacije koje vode do lokacije, hapšenja i osude – dodao je terenski ured agencije u Washingtonu, prenosi Reuters.

Nasilni upad u američki Capitol u srijedu od strane pristalica američkog predsjednika Donalda Trumpa zapanjujući je napad na američku demokratiju dok su poslanici potvrđivali pobjedu novoizabranog predsjednika Joea Bidena.

Trump je osudio nasilje nakon što je u početku hvalio svoje pristalice. Dodao je da su izgrednici oskrnavili sjedište američke demokratije i da moraju biti odgovorni.

Senatori i kongresmeni bili su prisiljeni evakuirati se nakon što su stotine Trumpovih pristalica upali u zgradu zakonodavstva, razbijajući prozore i pljačkajući. Nasilje, u kome je poginulo pet osoba, uslijedilo je nakon skupa na kojem je Trump potaknuo pristalice da se “bore” za poništavanje izbora održanih 3. novembra. /Izvor: fokus.ba/

Ostavite komentar