Naslovnica Svijet MORAMO DA SE EVAKUIŠEMO, NAPUSTITE SVOJE DOMOVE!: Petrinja opet srušena, gradonačelnik apeluje...

MORAMO DA SE EVAKUIŠEMO, NAPUSTITE SVOJE DOMOVE!: Petrinja opet srušena, gradonačelnik apeluje da se OGRADI centar grada!

107
0

MORAMO DA SE EVAKUIŠEMO, NAPUSTITE SVOJE DOMOVE!: Petrinja opet srušena, gradonačelnik apeluje da se OGRADI centar grada!

Još jedan jači zemljotres potresao je Hrvatsku juče u popodnevnim časovima, a u Petrinju je ponovo nastao haos. Nakon prvog razornoh talasa, a poslije još nekoliko manjih, juče u 18 časova se novi jači zemljotres osjetio na području središnje Hrvatske. Potres je trajao desetak sekundi, a bio magnitude 5 po Rihteru.

Gradonačelnik Petrinje se oglasio povodom toga i komentarisao stanje u gradu nakon ovog još jednog potresa.

“Sve što se danas i ovih dana popravilo, ponovno se porušilo, crijepovi i dimnjaci su se porušili, a u strogom centru grada imamo jedan ogroman problem – grad je opet postao ruševina nakon svih ovih ruševina koje smo imali što daje poruku da život u gradu neće više biti na način kao što smo ga imali dosad, to je moj prijedlog. Moramo preduzeti sve sigurnosne mjere. Mjere dolaska u grad, da kontrolišemo ko dolazi, zašto dolazi i strogi centar grada je opasan za život. Grad ćemo napraviti, ali povrede i živote nećemo moći da saniramo i zato mislim da treba evakuisati strogi centar grada zbog takvih opasnosti. Kad vidimo koliko sad ima ruševina, tu stvarno imamo ogroman problem”, rekao je Darinko Dumbović.

Smatra kako Petrinja nije siguran grad.

“Ne može biti siguran grad kada smo dobili večeras u šest sati udar od pet stepeni koji je polomio grad. I zgrade koje nikad nisu bile oštećene danas su oštećene. One zgrade koje nikad nisu bile oštećene ponovno su još više oštećene. To će pasti ljudima po glavi”, kazao je gradonačelnik Petrinje, prenosi portal “Index.hr”.

Na pitanje koliko ljudi još živi u najopasnijem dijelu Petrinje, strogom centru, kazao je da to u ovom trenutku nažalost niko ne zna. Rekao je kako je njegov predlog da najuži centar grada bude ograđen i da mogu ući samo stručne službe.

On je dodao da se dolazi i do druge poruka ljudima koji su rekli da žele da ostanu u svojim kućama po svaku cenu.

“Bio sam ponosan, i jesam ponosan, na svoje građane kad su rekli da će ostati u svojim domovima. I to je nešto najlepše, ostati kod svoje kuće, imati svoj dom, mir i blagostanje. Međutim, sad moram dati drugu poruku. Druga poruka je – Ljudi, nemamo što tražiti tu. ‘Ajmo da omogućimo da se pametno dislociramo od onoga što najviše volimo, a to je dom. Da civilna zaštita, policija i mi osiguramo taj dom. Sačuvaćemo to, ali nećemo sačuvati ako nastradamo. Ovo je traumatično stanje”, rekao je gradonačelnik Petrinje. (novi.ba)

Prethodni članakURIN VAM IMA MIRIS AMONIJAKA? Doktori upozoravaju: EVO ŠTA MOŽE BITI U PITANJU!
Sljedeći članakJELA JE SVAKI DAN 2 BANANE, DESILE SU JOJ SE 4 NEVJEROVATNE STVARI: Ovo ćete sigurno poželjeti da probate!