Naslovnica Svijet Donald Trump konačno priznao poraz: Mirno ću predati vlast!

Donald Trump konačno priznao poraz: Mirno ću predati vlast!

44
0

Donald Trump konačno priznao poraz: Mirno ću predati vlast!

Iako se apsolutno ne slažem s ishodom izbora i činjenice to potvrđuju, ipak će doći do uredne tranzicije vlasti 20. januara, rekao je Donald Trump u izjavi nekoliko minuta nakon što je američki Kongres formalno potvrdio Bidenovu pobjedu.

– Iako ovo predstavlja kraj najvećeg prvog mandata u predsjedničkoj historiji, to je samo početak naše borbe da Ameriku ponovo učinimo velikom – dodao je, nagovještavajući da će se potencijalno kandidovati na izborima 2024. godine.

Trump se obratio preko Twitter naloga jednog od svojih pomoćnika jer je Twitter ranije blokirao račun predsjednika, prenose agencije.

Trump je posljednja dva mjeseca proveo odbijajući da prizna izbore i ponavljajući neutemeljene navode o masovnoj prevari birača koje su odbacili deseci sudova i republikanskih zvaničnika, uključujući i njegovog bivšeg državnog tužitelja.

Potpredsjednik Mike Pence predsjedavao je sjednicom koja je završena u četvrtak rano ujutro i potvrdio glasove Elektorskog koledža koji je proglasio Bidenovu pobjedu na predsjedničkim izborima. (fokus.ba)

Prethodni članakSVJETSKI LIDERI ZGROŽENI HAOSOM U AMERICI: Ovo nikako nije američki – sramotni prizori!
Sljedeći članakURIN VAM IMA MIRIS AMONIJAKA? Doktori upozoravaju: EVO ŠTA MOŽE BITI U PITANJU!