Poklonili auto porodici koja je izvučena iz smrskanog Pola: Dječaku Leonu stiglo još jedno iznenađenje!

Petrinjci Josip Hodak i njegov 4-godišnji sin Leon najprepoznatljivija su lica tragičnog potresa koji je prošlog utorka poharao sisački kraj. Na njihov VW Polo sručile su se tone krovišta i zidova zgrade u središtu grada, u kojoj su, zajedno sa suprugom, odnosno Leonovom majkom Majom Spojom, planirali urediti stan.

Otac je svojim tijelom zaštitio dijete i ono je odmah izvučeno iz smrskanog vozila, a potom je uslijedila akcija spašavanja Josipa, prvo su ga otkopavali građani, a onda su vatrogasci izrezali rupu u limu kroz koju je izvučen i otac. Zagrljaj dječaka i njegovog oca na nosilima hitne pomoći sa osam slomljenih rebara vjerojatno je najemotivniji trenutak ove katastrofe, a odmah iza njega je glasni pljesak okupljenih građan usred razrušenog grada.

Josip je završio u KBC-u Zagreb, a majka se u glavnom gradu također sklonila kod rodbine. Sada su u Sisku, ali gotovo svakodnevno obilaze Petrinju

Njihova je priča dirnula mnoge, a među prvima su im odlučili olakšati svakodnevicu obrtnik Antonio Cindrić i supruga mu Matea iz Grabe u Oštarijama nedaleko Ogulina.

Ponudili su im svoj automobil, Opel, kao zamjenu za onaj skršeni, a kako se Josip sada vratio kući, vrijeme je bilo da lijepu gestu i realiziraju. Automobil, registriran i s novim zimskim gumama na kotačima osobno je dovezao donator Antonio, a primio je zahvalni Josip.

Auto su Ogulinci dobrano napunili korisnim stvarima, što je posebno ganulo mladu obitelj. Ogulinski profesor Zvonko Ranogajec, koji je to ovjekovječio fotografijama, kaže da je posebno dirljivo bilo kada su uručili poklone malom Leonu.

Dječak je od ogulinskih dobrotvora također dobio vozilo – dječji auto pogonjen akumulatorom, od kojega se nije odvajao.

Ponosan i zahvalan također je bio Josipov otac Zlatko, koji je odlučio sačuvati olupinu u kojoj je njegov sin čudom preživio. (novi.ba/Foto:print screen novi.ba)

Ostavite komentar