Meteorlozi objavili prognozu za naredne dane: Evo šta nas čeka, stiže i snijeg!

Unašu zemlju narednih dana stiže snijeg, najavljuju meteorolozi. Žuti meteoalarm na snazi je zbog obilnijih padalina, javlja Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

-Diljem regije danas će biti nestabilno vrijeme povremeno s kišom.

– Obilna kiša se očekuje na Jadranu i dijelovima uz Jadran, u Hercegovini, jugozapadnoj Bosni, većem dijelu Crne Gore, zatim zapadne, jugozapadne i sjeverozapadne Makedonije. U višim gorskim područjima padati će obilniji snijeg, osobito u gorskim dijelovima Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine – navodi meteorolog na stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

Četvrtak će u mnogim dijelovima regije ipak biti koliko toliko povoljniji, ujedno i hladniji dan.

– Petak i dani vikenda donose novo pogoršanje vremena uz zahlađenje s oborinama. Pri tome će snijega osim u gorju biti vjerojatno i u većem dijelu nizina kopnene Hrvatske, Bosne, sjevera Hercegovine i Crne Gore, zatim na jugozapadu, zapadu, dijelu sjeverozapadne i središnje Srbije,

U zaleđu Dalmacije, ostatku Hercegovine i Crne Gore potkraj vikenda točnije u nedjelju zatim noć na ponedjeljak snježna granica bi se mogla spustiti na nekih 500 metara nadmorske visine.

Kako se sada čini u ovim područjima snijega ne bi trebalo biti u nizinama osim eventualne pojave susnježice. Međutim u danima koji slijede još će se o ovome pisati, jer prognoze oborina još dosta osciluju. Kako će se po pitanju oborina situacija razvijati kod nas u idućem tjednu više će se svakako znati krajem ove sedmice? (novi.ba)

Ostavite komentar