Naslovnica Zanimljivosti ‘Topla voda je šikljala 2 metra u zrak! Bili su i geolozi,...

‘Topla voda je šikljala 2 metra u zrak! Bili su i geolozi, kažu da se s ovako nečim nisu susreli’

157
0

‘Topla voda je šikljala 2 metra u zrak! Bili su i geolozi, kažu da se s ovako nečim nisu susreli’

Ljudima je usred potresa koji je razorio Banovinu dva metra u zrak šikljala voda!

– Iz ovih pukotina je sukljala voda, mulja… Čak i topla voda. Poplavilo je sve ove livade dolje. Malo je to stalo, a onda nakon ova dva noćašnja potresa… Ljudi su primijetili da im kuće ‘bježe’, da se krateri šire, da nije više sigurno ovdje stanovati. Bili su ovdje i geolozi, rekli su nam da se s ovakvim stvarima još nisu susreli – rekao je Darko, predsjednik mjesnog odbora Bresta Pokupskog.

Cijela ulica ima sličan problem, a brojne obitelji u blizini proživljaju noćnu moru s novonastalim vodenim problemom. Neke kuće su potpuno popucale, odvojili su se dijelovi istih.

– Tlo je za trideset centimetara niže na ovom mjestu nakon noćašnjeg potresa. Je li sad sjelo na mjesto ili će tonuti dalje… Tko to zna – nadodao je.

– U autu sam bio za vrijeme potresa. Zanjihalo me, onda sam se vratio kući i zatekao sam ovo. Ta puknuća, pukla kuća, voda iz bunara je izgledala kao erupcija… Grozno. Spavamo u kontejneru. Donio nam ga je gospodin Roman iz Slovenije, preko vatrogasaca je kontaktirao nas i donio nam ga. Imamo i grijalicu – rekao je vlasnik jedne od oštećenih kuća u Urodskoj ulici u Brestu Pokupskom, gospodin Kolarić. Njegova kuća nije za stanovanje:

– Stručnjaci su bili tu i stavili su da je neupotrebljiva i da treba ispitati tlo… Vidjet ćemo što će biti dalje – rekao je. (novi.ba/cfoto:print screen novi.ba)

Prethodni članakSeizmolog iz Turske: Hrvatski zemljotres imao je DVA PREDZNAKA!
Sljedeći članakSeizmolog Fikret otkrio u kojem dijelu Hrvatske su MOGUĆI ZEMLJOTRESI 7 stepeni po Richteru