Oglasio se doktor koji je liječio Dodika, otkrio istinu o njegovom zdravlju: Milorad Dodik je imao tešku obostranu upalu pluća, praćenu kašljem i temperaturom

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr. Vlado Đajić obratio se danas javnosti nakon što je ta ustanova objavila da je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobijedio korona virus te da će biti otpušten na kućno liječenje.

Đajić je uputio zahvalu radu ove zdravstvene ustanove u RS te istakao kako je veliki broj pacijenata oboljelih od Covida-19 u UKC RS pobijedilo bitku sa korona virusom, te da je takav slučaj bio i sa Dodikom.

“Imao je tešku obostranu upalu pluća, praćenu kašljem i temperaturom i zajedničkim radom mojih kolega i uz konsultacije ljekara iz Srbije i inostranstva, uspješno smo završili ovu bitku. Dodiku predstoji oporavak u kućnim uslovima, i on će dolaziti po terapiju“, rekao je Đajić.

“Više od 40 posto pacijenata na respiratoru u UKC RS preživljava ovu opaku bolest i to je u nivou rezultata velikih svjetskih cenatra“, dodao je.

Rekao je i kako zasluge upućuje svojim kolegama kao i rukovodstvu RS, kao i lično Miloradu Dodiku, koji, kako je naglasio Đajić, nisu žalili sredstva da daju građanima entiteta RS ono najbolje – a to je zdravlje /Izvor: novi.ba/

Ostavite komentar