Naslovnica Zanimljivosti DIREKTORICA MEVLIDA POTPISALA ODLUKU: Evo koju kaznu je UČENICA DOBILA jer nije...

DIREKTORICA MEVLIDA POTPISALA ODLUKU: Evo koju kaznu je UČENICA DOBILA jer nije bila u školi na Dan državnosti BiH

248
0

DIREKTORICA MEVLIDA POTPISALA ODLUKU: Evo koju kaznu je UČENICA DOBILA jer nije bila u školi na Dan državnosti BiH

Učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Petar Kočić”, u povratničkom selu Sjenina Rijeka kod Doboja, kažnjena je smanjenjem vladanja jer nije bila u školi na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, piše “Radio Sarajevo”.

U odluci koja je objavljena čak i na društvenim mrežama, učenica je 25. novembra 2020. godine odsustvovala s nastave pet časova.

“Svoje odsustvo s nastave pravdala je činjenicom da je taj dan imala pravo na odsustvo zbog obilježavanja Dana državnosti BiH”, stoji u odluci.

Nadalje je navedeno da Dan državnosti BiH nije definisan Zakonom o vjerskim praznicima RS.

Ocijenjeno je da je učenica “izvršila lakšu povredu dužnosti”, te je kažnjena opomenom razrednog starješine, što sobom povlači smanjenje vladanja.

“Snižena ocjena iz vladanja učenici će biti popravljena kada dođe do pozitivnih promjena u ponašanju učenika”, piše u odluci, koju je potpisala direktorica škole Mevlida Dervišefendić.

Odluka je donesena 9. decembra 2020. godine i u njoj je napomenuto da se na odluku može izjaviti prigovor Školskom odboru u roku od osam dana od dana prijema odluke. /Izvor: magazin.net/

Prethodni članakSeizmolog upozorava: Moglo bi biti još potresa jačih od 5 po Richteru
Sljedeći članakDW: Ko nije vakcinisan neće moći u kino, restoran i avion?