Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) SRCE DA PUKNE: Žena počela plakati zbog štete od zemljotresa, a...

(VIDEO) SRCE DA PUKNE: Žena počela plakati zbog štete od zemljotresa, a pogledajte šta je njena kćerka uradila, EVO ŠTA JE PORUČILA PRED KAMERAMA

160
0

(VIDEO) SRCE DA PUKNE: Žena počela plakati zbog štete od zemljotresa, a pogledajte šta je njena kćerka uradila, EVO ŠTA JE PORUČILA PRED KAMERAMA

Novinarka N1 obišla je među ostalim i selo Nebojan nedaleko od Petrinje gdje je upoznala obitelj koja spava u kamp kućici. Među njima je i mala Jana kojoj se toliko svidio mikrofon da je mama zaključila da će sigurno biti novinarka.

Na području oko Petrinje ima mjesta gdje je jednako teška situacija kao i u centru grada. U mjestu Nebojan  reporterka razgovarala je s obitelji Laktašić, mamom Majom i kćerkicom Janom.

Mama Maja objasnila je da njih petero spava u kamp kućicu koja im je stigla iz Poreča preko privatne veze.

“Strah nas je spavati u kući. Mi smo mala zemlja i veliki ljudi velikog srca kad su ovakve situacije u pitanju”, rekla je Maja Laktašić kroz suze, a njezina Jana ju je pokušala utješiti: “Nemoj plakati, mama…”

Laktašić se zahvalila svima koji dolaze i pitaju treba li pomoć, spomenula je i Austrijance koji skupljaju i dovoze pomoć, no maloj je Jani, nakon što je mama zadržala suze, i dalje bio najzanimljiviji mikrofon. Cijelo vrijeme javljanja reporterke mikrofon je držala Jana.

Silno ju je zanimalo kakav je to prekidač, a mama Maja je zaključila: “Uporna je… buduća novinarka!” (N1)(novi.ba)

Prethodni članakRECITE NAM GDJE SE NAJVIŠE DEBLJATE I REĆI ĆEMO VAM KAKO DA SMRŠATE: Nevjerovatno je jednostavno
Sljedeći članakDR KON DAO ODGOVOR NA PITANJE KOJE SVE ZANIMA: Evo do kada ćemo morati da nosimo maske!