Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) Novi detalji tragedije u Posušju: Prozor bio napola otvoren, agregat radio,...

(VIDEO) Novi detalji tragedije u Posušju: Prozor bio napola otvoren, agregat radio, uzeti uzorci krvi i urina

147
0

(VIDEO) Novi detalji tragedije u Posušju: Prozor bio napola otvoren, agregat radio, uzeti uzorci krvi i urina

d svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslani na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz u konačnici i rasvijetliti ovu nezapamćenu tragediju, odnosno, otkriti tačan uzrok smrti

Stručnjaci o novom organskom proizvodu: ” Proizveden je u SAD-u, a SAD-a je potrošilo 1,3 miliona da ga razvije jer…”

Pogledajte kako slavni gube 20kg u mjesec dana. Tajna je u..

Poteškoće sa disanjem nestaju. Kako? Ovdje je i odgovor

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas će početi obdukcija tijela tragično stradalih djevojaka i mladića iz Posušja, koji su pronađeni mrtvi na novogodišnje jutro u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja.

Obdukcija će, kako nam je potvrđeno, najvjerovatnije, početi iza 11 sati, s obzirom na to da se čekaju rezultati testova na koronavirus.

Dr. Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine potvrdio je za „Avaz“ da su ga angažirali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, a obdukcija će se raditi danas i sutra.Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslani na analizu i što će, uz obdukcijski nalaz u konačnici i rasvijetliti ovu nezapamćenu tragediju, odnosno, otkriti tačan uzrok smrti.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK su nam kazali da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila usljed ispuštanja otrovnih plinova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.

Kako nam je rečeno, a u što smo se i uvjerili na licu mjesta, agregat pomoću kojeg su se grijali, nalazio se u prostoriji sa sjeverne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerovatnije, na taj način ispušni plinovi, konkretno, ugljični monoksid, i ugušili osmero mladih.

Iz policije nam je rečeno da „plinski top“ koji se koristi za zagrijavanje, nije pronađen uz agregat kako se to iznosilo u medijima.

Osmero mladića i djevojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugara, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susjednu vikednicu na spavanje. Jedan od mladića iz susjedne vikendice ih je, nažalost, jučer ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

Nakon što se nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima , on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu gdje je zatekao stravičan prizor. /Izvor: Cazin.net/

Prethodni članakBritanski naučnici: ‘Novi soj korone širi se među mladima, razlike su goleme’
Sljedeći članakKamp Lipa: Migranti i danas odbili hranu koju im je osigurao Crveni križ