Tužitelj ZHK otkrio kako je došlo do tragedije kod Posušja!

Ucijeloj Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja, gdje je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom. Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je jučer donijelo Odluku o proglašenju 2. januara Danom žalosti u BiH zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje. Odluka je jednoglasno usvojena.

Vlada Federacije BiH proglasila je 4. januara Danom žalosti, a Zapadnohercegovački kanton proglasio je tri dana žalosti 2, 3. i 4. januar. Ekipa portal Radiosarajevo.ba sinoć je bila u Posušju, gdje je zabilježila potresne razgovore sa prijateljima nastradalih momaka i djevojaka, misu koja je održana u crkvi Blažene djevice Marije u Posušju, te srceparajuće prizore paljenja svijeća za nastradale u samom centru ovog bh. grada.

Dan nakon tragedije razgovarali su sa Josipom Aničićem, tužiteljem Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, koji je za istoimeni portal otkrio prve rezultate uviđaja.

“Trenutno se nalazim u Sarajevu, u koji sam došao prije tragedije. Od kolege koji je radio uviđaj sam saznao da je, nezvanično, utvrđeno da je agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljični monoksid, uzrok smrti osam mladih u novogodišnjoj noći”, priča nam Aničić.

On kaže, naravno, još je to nezvanično, da se agregat nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu.

“Kako mi je kolega rekao ta ostava u kojoj je bio agregat prozorčićem je bila povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj je došlo do tragedije”, dodao je Aničić.

Glavni tužitelj HNK je kazao da je obdukcija tijela počela jutros u 8 sati u Sveučiličnoj kntonalnoj bolnici u Mostaru.

“Iz iskustva kažem da ćemo teško danas dobiti rezultate obdukcije. Moje je mišljenje da će se obdukcija raditi dva dana, tako da ćemo tek u ponedjeljak ili utorak moći kazati tačan uzrok smrti. Koliko sam uspio saznati, od svih preminulih će se odmah uzeti krv i urin i dati na analizu”, kazao je Josip Aničić, tužitelj ZHK za portal Radiosarajevo.ba.

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali:

Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje. /novi.ba/Radio Sarajevo. /

Ostavite komentar