Neopisiva tuga u Posušju: Očajni otac jedne od stradalih djevojaka zapomagao: Pustite da je vidim, da je zagrlim!

Da nešto nije u redu, roditelji i prijatelji osmero stradalih posumnjali kada se jučer u rano jutro nitko od njih nije više javljao na mobitel. Komšija koji je uspio uću u vikendicu ugledao je stravičan prizor.

 – Pustite je da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo, očajno je jučer zapomagao otac jedne od četiri djevojke koje su zajedno sa četvoricom mladića ugušili u novogodišnjoj noći od posljedica trovanja plinom u vikendici u mjestu Tribistovu nedaleko Posušja.

Suze, jecaji, grljenje, nervoza, osjećaj izgubljenosti i bespomoćnosti isprepletali su se kod roditelja, braće, sestara, rodbine, prijatelja Mije Soldo, Marije Pavković, Žane Pavković, Mirele Rezo, Stjepana Jukića, Ivana Miličevića, Stipe Pavkovića i Stipe Romića, koji su na udaljnosti dva kilometra od mjesta nesreće okupili očekujući da će ih vidjeti posljednji put, zagrliti. No, policija im nije dopuštala pristup jer je na mjestu tragedije bio uviđaj, piše Večernji list.

Jučerašnja tragedija nezapaćena je za Posušje, a posebno za mjesto Rakitno iz kojega je čak šestero mladih.

Župnik fra Marinko Leko znao ih je od malih nogu. On im je držao vjeronauku i krizmao nakon što je 2005. godine preuzeo ovu župu. Vijest o osam izgubljenih života, kao i ostali sumještani, dočekao je u šoku i nevjerici.

– Držao sam misu i ona je završila oko 11 sati. Kada su se vjernici već bili razišli, stigla nam je vijest o tragediji, kazao je on novinarima.

Da nešto nije u redu, roditelji i prijatelji stradalih su posumnjali kada se jučer u rano jutro nitko od osmero mladih nije više javljao na mobitel. Kontaktirali su komšije, koje su prvo dozivali mlade i lupali u vrata i prozore. Jedan od njih je razbio staklo kako bi ušao u objekt. Kada je otvorio vrata ugledao je stravičan prizor. Osmero mladih od kojih je većinu i poznavao sjedilo je nepomično na kauču ili su pak pali na pod. Prišao im je i brzo shvatio kako njihova srca ne kucaju. Pozvao je policiju i Hitnu pomoć koja kada je došla na mjesto nesreće mogla samo konstatirati smrt. (Novi.ba/Oslobođenje)(Novi.ba)

Ostavite komentar