SADA JE SVE JASNO! BILL GATES DAO NOVA PREDVIĐANJA: Objavio kada se život vraća u normalu!

Milijarder Bil Gejts svrstava se u ljude koji su najupućeniji u tok pandemije, a ovo su njegove prognoze za 2021. godinu.

Bil Gejts je već putem svoje fondacije donirao desetine miliona dolara kako bi naučnicima pomogao da što prije zaustave pandemiju. Sada, Gejts kaže da vjeruje da bi stvari mogle da budu mnogo bolje već naredne godine. Naime, kako sam piše na svom sajtu, Bil Gejts vjeruje da bi svijet na proleće već mogao da vidi efekte masovne vakcinacije, a da ćemo na ljeto biti mnogo bliže starom životu kakav smo imali prije pandemije.

Gejts u svom postu kaže i da vjeruje da je glavni razlog za optimizam upravo vakcina koja je stigla i proces vakcinacije koji je otpočeo. Ne samo da imamo nekoliko provjereno dobrih vakcina (Fajzer, Moderna i AstraZeneka, kao i Sputnjik), već se još mnogo vakcina trenutno razvija. Budući da fondacija Bila Gejtsa delimično finansira i Koaliciju za epidemijsku pripravnost i inovacije (CEPI), Gejts ima i dobar uvid u vakcine koje će se pojaviti.

– Mnoge farmaceutske kuće uvidjele su i benefite saradnje u kojoj sada funkcionišu. To je prilično slično situaciji iz Drugog svjetskog rata kada je Amerika značajno povećala svoje proizvodne kapacitete tako što je fabrike automobila konvertovala u fabrike tenkova i kamiona – piše Gejts, dodajući da problem sa distribucijom vakcine i dalje postoji, ali da je uvjeren da će se ubrzo prevazići.

Gejts upozorava i na štetnost teorija zavjere o vakcinama, kao i o njemu i njegovoj ženi i upozorava da to otežava procese vakcinacije.

– Međutim, nastavićemo istom snagom da podržavamo i finansiramo vakcine jer želimo da spasavamo živote i želimo da damo šansu svoj djeci svijeta da žive – poručuje Bil Gejts.

On smatra da, pored vakcina, postoji još jedan razlog za radovanje, a to su sekundarni tretmani i lijekovi, poput Deksametasona za teško bolesne pacijente. To, u kombinaciji sa masovnim i dobro ciljanim testiranjem, pomoći će u usporavanju virusa.

Gejts kaže i da zna šta je sljedeći globalni izazov – klimatske promjene i u svom blog postu tvrdi da je uvjeren da ćemo moći da se uspješno izborimo i sa njim. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Ostavite komentar