NESTOROVIĆ: Jedna žena je zvala moju suprugu! I dalje ne vjerujem šta je pitala!

Iako je formalno u penziji već tri mjeseca, najpoznatiji dječji pulmolog u Srbiji prof. dr Branimir Nestorović i dalje pruža medicinsku pomoć mališanima, a svojom spontanošću i britkim jezikom svakodnevno osvaja široke mase.

U razgovoru za štampano izdanje Objektiva dr Nestorović navodi da mu prija kada mu pacijenti kažu da je „narodski” ljekar, ali ne krije i da je poslednjih mjeseci postao miljenik žena. Mnoge mu pišu na društvenim mrežama, a ima i onih koje su došle do njegovog broja telefona, pa mu često stižu i poruke nepristojne sadržine.

Otkad ste postali najpopularniji lejkar u Srbiji, ko s vama najviše kontaktira?

,,Žene mi se više javljaju, empatičnije su. Svašta je bilo, čak i prošenja. Jedna žena je zvala moju suprugu i pitala je u kakvim smo odnosima. Rekla joj je da će je lično zamijeniti ako se kojim slučajem razvodimo”.

Ma, opšte ludilo! Dobijam i nepristojne ponude, ima ih koliko hoćete. Nude se na sve strane.”

Kako provodite penzionerske dane?

,,Provodim se fantastično, cijeli dan radim. Mala šala! Bar ne ustajem ujutru rano, i to mi je super. Imam vremena da na miru popijem kafu, doručkujem, prelistam novine, odem na pijacu u mom Obrenovcu i istračarim s dobrim ljudima. A penzija mi je dobra, zaista. Da sam znao da je ovako lijepo, otišao bih i ranije”.

Šta za vas predstavlja izvor pozitivne energije?

,,Ljudi pored mene i oko mene. Sad kad sam u penziji, više sam kod kuće, to me ispunjava. Kad se vraćam iz grada, uđem u dvorište, a moje kuče skoči na mene i mazi se sa mnom. Kad ustanem ujutru, čujem ptičice, ne čujem automobile i tenkove pod prozorom, ne vidim budale na ulicama kad idem na posao i niko mi ne trubi da me otera tamo gde ne treba. To je pozitivna energija. Ipak, i meni ponekad nestane osmijeh s lica. Nedavno mi je preminuo tast i to me je jako pogodilo”.

Da li je tajna u ishrani ili životu pored Save u Obrenovcu?

,,Samo šetnja, vjerujte mi na riječ. Svuda idem pješke kad sam u Obrenovcu. Sad sam došao kolima u Beograd. Smara me kad moram da vozim, nekako mi se smučila vožnja”

Čemu bi Srbi trebalo da se okrenu u 2021. godini?

,,Da ne gledaju televiziju i guglaju o koroni. Da se posvete sebi i žive život punim plućima. Korona će da prođe, baš je i jedna poznata ruska virusološkinja prethodnih dana pričala da će kovid-19 do proleća sigurno proći, 1. april je datum koji se potencira, i ja se nadam da će tako i biti”.

Da li se čujete s bilo kojim članom kriznog štaba?

,,Sa onim ljudima koje sam lično poznavao i prije epidemije i dalje sam u korektnim odnosima. Ne komentarišem ničije postupke. Neslaganje koje se izrazilo između pojedinaca i mene nije lične prirode. Sve je ovo posao”.

Koji je vaš stav i savjet onima koji su preležali kovid-19 kad je vođenje ljubavi u pitanju?

,,Ako se osjećate dobro, ko će vam zabraniti da budete intimni sa svojim partnerom? Radite onako kako mislite i osjećate da treba. Naravno, sve ima svoju dozu i umjerenost”. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Ostavite komentar