Čija je bila vikendica u kojoj su nastradali tinejdžeri čekali Novu godinu?

Ususjednoj vikendici je bilo mlađih osoba koji su također čekali Novu godinu i koji su primijetili da iz susjedne vikendice nije niko izašao, kazao je Milan Galić

Još uvijek je u toku uviđaj u vikendici u mjestu Trebistovo, u kojoj je jutros pronađeno osam beživotnih tijela, grupe mladića i djevojaka, koji su tu slavili doček Nove godine.

– Nove informacije ćemo imati nakon što bude završen uviđaj. Još nam nije poznato kako su se ovi mladići i djevojke našli u ovoj vikendici, odnosno da li su je iznajmili, ili je ona u vlasništvu roditelja nekog od onih koji su bili na proslavi, kazala je za Oslobođenje Martina Medić, portparolka MUP-a ZHK.

Policija pretpostavlja da je došlo do gušenja od izduvnih gasova agregata koji je napajao kuću električnom energijom. Riječ je o učenicima srednje škole i studentima. Radi se o četiri djevojke i četiri mladića koji su imali između 18 i 20 godina. Policijski komesar ZHK Milan Galić, rekao je za N1 da je policija na terenu i da se sprovode uviđajne radnje.

– Danas oko 10,05 sati Policijska uprava Posušje zaprimila je dojavu da se u mjestu Trebistovo, općina Posušje, na vilkendici nalazi više osoba u besvjesnom stanju koji su čekli Novu godinu. Na mjesto događaja izašli su naši policijski službenici i kola hitne pomoći. na mjestu događaja zatečeno je osam osoba, četiri muške i četiri ženske koje su preminule, starosti od 18 do 20 godina. Osobe su sa područja Posušja. U tijeku su očevidne radnje. najvjerojatnije da se radi o gušenju, ali više informacija ćemo znati po okončanju očevidnih i ostalih radnji, kazao je Galić.

– U susjednoj vikendici je bilo mlađih osoba koji su također čekali Novu godinu i koji su primijetili da iz susjedne vikendice nije niko izašao. Nakon toga pokušali su ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i vidio da se u prizemlju svi nalaze u nesvjesnom stanju. Osoba je obavijestila policiju i sve nadležne službe, kazao je ovo komesar MUP-a ZHK Milan Galić govoreći o tragediji koja se dogodila u novogodišnojoj noći u općini Posušje.

Povodom ovog tragičnog događaja Zapadnohercegovački kanton će proglasiti dan žalosti izjavio je premijer ZHK Zdenko Ćosić.(oslobođenje.ba)(novi.ba)

Ostavite komentar